Săptămâna de rugăciune, 3 - 12 decembrie 2021. CUM AR FI, DACĂ AR FI ASTĂZI?

APROPIINDU-NE DE SFÂRŞIT

Psalmistul inspirat s-a rugat Domnului: „Învaţă-ne să ne numărăm zilele” – şi el a exprimat în mod clar motivul pentru aceasta – „Ca să ne dedicăm inimile la înţelepciune” (Psalmul 90:12 engl.).

Ca simpli muritori noi avem doar un interval limitat de timp aici pe pământ. Isus, „prin exemplul Său a învăţat că fiecare moment de timp este încărcat cu rezultate eterne; că trebuie să fie preţuit ca o comoară, şi să fie utilizat pentru scopuri sfinte.” – Hristos, Lumina lumii, p. 91 engl. (cap. 9, Zile de conflict).

Săptămâna anuală de rugăciune oferă o ocazie fără preţ de a exprima sentimentele noastre pline de recunoştinţă pentru Creatorul nostru. În sinceritate profundă, să prezentăm în faţa tronului Său cuvintele noastre fervente de laudă, recunoştinţă, mărturisire şi rugăminte.

Seria de lecturi din acest an, bazată pe tema, Cum ar fi, dacă ar fi astăzi?, ne alertează faţă de realitatea că semnele timpului ne arată în mod clar cum timpul de har oferit omenirii este aproape încheiat. Avem nevoie în mod urgent să ajungem starea de pregătire credincioasă prin puterea lui Hristos.

Ca urmare, să analizăm fiecare, cu rugăciune, prelegerile pentru această Săptămână de Rugăciune, împărtăşindu-le, de asemenea, cu alţii, care poate sunt izolaţi sau imobilizaţi acasă, şi să ne amintim următoarele date:

• Post cu rugăciune: Sabat, 11 decembrie

• Daruri pentru misiuni: Duminică, 12 decembrie

Fie ca Duhul Sfânt să impresioneze în mod profund inimile noastre cu privire la scurtimea alarmantă a timpului – şi cu privire la uimitoarea ocazie de a-L căuta pe Domnul cât El poate fi găsit şi să Îl chemăm cât timp El este aproape. „ Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn, căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.” (Romani 13:11).

APROPIINDU-NE DE SFÂRŞIT