Săptămâna de rugăciune, 1 - 10 decembrie 2023. CUNOSCÂNDU-L PE DUMNEZEU

CUNOSCÂNDU-L PE EL ȘI IUBINDU-L

Ce Mântuitor minunat este Isus, Domnul nostru! Cu cât Îl cunoaștem mai mult, cu atât Îl iubim mai mult. Părtășia cu alți credincioși de aceeași credință prețioasă vine apoi ca un rezultat natural – iar Săptămâna anuală de rugăciune oferă o oportunitate perfectă de a ne îmbogăți experiența în acest sens. Nu a fost Domnul bun cu noi în ultimul an? Nu putem nega aceasta. Fără harul Său, nici măcar nu am fi aici pentru a ne alătura acestor lecturi speciale chiar acum. „În rugăciunea Sa către Tatăl, Hristos a dat lumii o lecție care ar trebui să fie gravată în minte și în suflet. „Și viața veșnică este aceasta”, a spus El, „să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.” (Ioan 17:3). Aceasta este adevărata educație. Ea oferă putere. Cunoașterea experimentală a lui Dumnezeu și a lui Isus Hristos pe care L-a trimis El, transformă omul în chipul lui Dumnezeu. Ea dă omului stăpânire de sine, aducând fiecare impuls și pasiune din natura inferioară sub controlul puterilor superioare ale minții. Îl face pe posesor un fiu al lui Dumnezeu și un moștenitor al cerului. Îl aduce în comuniune cu mintea Celui Infinit și îi deschide bogatele comori ale universului”1.

Pe măsură ce parcurgem aceste lecturi pe tema „Cunoașterea lui Dumnezeu”, având într-adevăr o dorință fierbinte de a-L cunoaște mai bine, putem fi binecuvântați din belșug peste măsură. Să ne punem mintea în acest scop, să împărtășim lecturile și cu alții care ar putea fi izolați sau care sunt imobilizați acasă și să ne amintim următoarele date:

Rugăciune cu post: Sabat, 9 decembrie

Daruri pentru misiuni: Duminică, 10 decembrie

Fie ca fiecare, ca indivizi și ca biserică, să fim cu adevărat impregnați de Duhul Sfânt cu o cunoaștere mult mai profundă a lui Dumnezeu și a lui Hristos prin această săptămână de rugăciune!

 

1 Parabolele Domnului Hristos, p. 114

CUNOSCÂNDU-L PE EL ȘI IUBINDU-L